Viihtyisä kesäterassi houkuttelee jäämään

Kun kulkureitin varrelle osuu kaunis ja viihtyisä terassi, se vangitsee katseen ja houkuttelee pysähtymään hetkeksi nauttimaan virvoittavan juoman, kahvin tai jäätelön. Ruoka-aikaan kesäterassin kohdalla mieli alkaa tehdä maukasta salaattia tai muuta kesäistä purtavaa. Näin voi käydä niin kaupungissa kävellessä tai pyöräillessä kuin taajaman ulkopuolella autoillessakin. Kesäterassi houkuttelee pysähtymään etenkin, jos se sijaitsee miellyttävällä paikalla, josta voi seurata joko kaupungin vilinää tai vaikkapa veden liplatusta.

Hyvä kesäterassi on huolella suunniteltu

Kaunis kesäterassi koostuu monenlaisista tekijöistä. Jotta siinä voi nauttia ulkoilmasta lämpiminä kesäkuukausina, siinä on oltava tarjolla riittävästi auringonsuojaa. Auringonsuoja voi koostua isoista tai pienemmistä aurinkovarjoista. Suomen oloissa, kun kuumuus ei ole ihan jokapäiväistä, käytetään usein hieman pienempiä varjoja kuin etelän maissa. Näitä on helpompi laskostaa kasaan, jos varjostusta ei tarvita. Hyvällä terassilla voi olla tarpeen myös tuulensuoja. Tällaista tarvitaan etenkin merenrannalla, mutta toisinaan myös kaupungissa, jos tuuli pääsee puhaltamaan korttelissa. Tuulensuojana voi toimia pleksilasista valmistettu puoliseinä tai myös lasinen kokoseinä, jos siihen on rakennettu esimerkiksi avattavia liukuovia. Tällainen kesäterassi voi olla rullattavalla markiisilla katettu alue, josta tarvittaessa katemarkiisi voidaan rullata auki ja lasiovet avata.

Jotta kesäterassi saadaan kauniiksi, sitä voidaan somistaa kukilla ja muilla kasveilla. Näitä voidaan istuttaa kukkaruukkuihin. Mukavuutta terassille luovat erilaiset istuinasetelmat. Mikäli kyseessä on isompi terassialue, sen reunoille voidaan asettaa lounge-tyyppisesti matalia pehmustettuja tuoleja tai sohvia ja pöytiä, kun taas keskellä voi olla normaalikorkuisia tuoleja ja pöytiä ruokailijoille. Jossain kohtaa voi olla myös korkeita baarituoleja ja pöytiä. Näillä eri elementeillä luodaan viihtyisyyttä etenkin isommalle alueelle. Olipa terassi sitten pieni tai suuri, värikkäät tyynyt ja peitot luovat terassille aina tunnelmaa.

Aktiviteettien oheistarjonta

Ravintolan tai kahvilan terassille houkuttelee myös paikan oheistarjonta. Jos terassin vieressä sijaitsee pieni leikkipuisto lapsille tai minigolfrata, tarjoavat nämä oivallista aktiviteettia perheellisille ja houkuttelevat jäämään pidemmäksikin aikaa terassille. Myös muu oheistarjonta, kuten mahdollinen sport-tv, biljardisali, keilarata tai tikkataulut houkuttelevat jäämään. Joskus aika menee mukavalla terassilla niin nopeasti, että lyhyeksi aiottu kahvihetki muuttuukin ruokailuksi. 
Kesäterassi Helsingissä: Groovetown Jack Bar & Billiard.

minusta

Blogi urheilusta ja vapaa-ajan harrastuksista

Oletko innokas urheilija ja harrastat mielelläsi vapaa-ajallasi erilaisia urheilulajeja? Jos vastasit kyllä, siinä tapauksessa olet löytänyt juuri oikean blogin pariin, koska me myös! Liity toki seuraamme, vaikka olisit vasta aiheesta innostunut, sillä täältä löydät toivottavasti paljon informaatiota ja motivaatiota, sekä urheilun aloittamiseen tai vaikka sitä jo intohimoisesti jo harrastaisit. Suurimalla osalla meistä on omat lempi lajimme, joiden parissa viihdymme, aika vierähtää kuin siivillä ja kunto kohenee kuin huomaamatta. Urheilu ja liikunta ovat aina hyviä harrastuksia terveyden kannalta ja kun oma laji löytyy, saattaa se seurata mukana läpi elämän. Mukavaa, että olet löytänyt blogimme pariin, toivottavasti kerrot mielipiteesi kirjoituksistamme ja jaat myös omat kokemuksesi aiheesta. Tervetuloa mukaan!

Viimeisimmät julkaisut

13 July 2023
Kun kulkureitin varrelle osuu kaunis ja viihtyisä terassi, se vangitsee katseen ja houkuttelee pysähtymään hetkeksi nauttimaan virvoittavan juoman, ka

3 April 2023
Ampuminen on hyvä harrastus, mutta sen harrastamiseen liittyy paljon opeteltavaa sekä aseen toiminnasta ja käsittelystä, mutta myös turvallisuus säänn

12 September 2022
Veneily on monelle rakas harrastus. Veneilykauden jälkeen ja myös sen aikana tarvitaan veneelle myös säilytys, rantautumis- ja huoltopaikka, johon kät

tag