Aseluvan haltija voi ostaa aseiden patruunat netistä tai kivijalkaliikkeestä

Ampuminen on hyvä harrastus, mutta sen harrastamiseen liittyy paljon opeteltavaa sekä aseen toiminnasta ja käsittelystä, mutta myös turvallisuus säännöistä, aseiden säilyttämisestä ja kuljettamisesta. On myös tärkeää ottaa huomioon harrastuksen vaikutukset terveydelle ja ympäristölle. Aseen hankinnassa kannattaa olla tarkkana, että ostaa juuri sellaisen aseen, mikä on oma pääasiallinen käyttötarkoitus sille. Tervetuloa tämänkertaisen kirjoituksen pariin, aiheena on aseet, aseiden patruunat ja mitä muuta tulee ottaa huomioon ampumaharrastusta aloittaessa.

Ampumaharrastus aloitetaan perusasioita harjoittelemalla

Aloitettaessa ampumisharrastus, täytyy ensin opetella ampumisen perusteet, kuten myös aseenkäsittely ja tärkeät ampumiseen ja aseisiin liittyvät turvallisuussäännöt. Ampumaharrastus voi olla ampumaurheilua, metsästystä tai toiminnallista ammuntaa. Ampumaurheilua harjoitetaan ampumaradalla, jotka ovat joko sisällä tai ulkona olevia, siihen suunniteltuja alueita, joissa voi ampua erilaisilla aseilla, kuten esimerkiksi ruuti-, ilma-, tai kaasuaseella. Ampumarataa ei voi pistää pystyyn kuka tahansa, vaan sen rakentamiseen ja ylläpitämiseen tarvitaan luvat poliisihallinnolta, ympäristönsuojeluviranomaiselta ja rakennusvalvonnalta. Ampumaratoja pitävät yleensä yllä ampumaseurat, joiden jäsenyyttä voi hakea, jos ampumaharrastusta haluaa harjoittaa säännöllisesti.

Metsästys puolestaan tapahtuu yleensä luonnossa, mutta ennen metsälle lähtemistä, on hyvä harjoitella ampumistarkkuutta ja pitää sitä yllä ampumaradalla. Toiminnallinen ampuminen on ampumaharrastus, jota harrastetaan siihen suunnitelluilla erilaisilla radoilla ja myös tämän harrastuksen aloittamiseen tarvitaan pohjalle hyvät aseenkäsittelytaidot, kuten myös turvallisuus sääntöjen ymmärrys.

Ampumaharrastuksen voi aloittaa lainaamalla aseet ja myös patruunat aseisiin

Ampumaharrastuksen voi aloittaa lainaamalla varusteita, kuten aseet ja aseiden patruunat ampumaradalta, yleensä heti ei kannata ostaa omia välineitä, ennen kuin perusteet on hallinnassa ja on varmuutta siitä, minkälainen ampumaharrastus kiinnostaa ja haluaako sitä jatkaa säännöllisesti. Jos ampumista haluaa jatkaa säännöllisesti, ensimmäiseksi kannattaa hankkia omat suojavarusteet, kuten suojalasit ja kuulosuojaimet. Ampumaharrastuksen parissa altistuu erilaisille terveys- ja tapaturmariskeille, kuten meluvammoille, silmävammoille, lyijyaltistukselle ja sormi- ja olkapäävammoille. Sen vuoksi kuulosuojamien ja suojalasien käyttö on erittäin tärkeää. Tarjolla on erilaisia kuulosuojaimia ja parhaan suojan saa käyttämällä tuplasuojausta, kuten korvatulppia ja kupusuojaimia. Silmävammoilta voi suojautua tehokkailla suojalaseilla ja niitä saa myös omilla silmien näöntarkkuuden edellyttämillä vahvuuksilla. Suomen Ase ja Retkeily tarjoaa aseet ja metsästystarvikkeet.

minusta

Blogi urheilusta ja vapaa-ajan harrastuksista

Oletko innokas urheilija ja harrastat mielelläsi vapaa-ajallasi erilaisia urheilulajeja? Jos vastasit kyllä, siinä tapauksessa olet löytänyt juuri oikean blogin pariin, koska me myös! Liity toki seuraamme, vaikka olisit vasta aiheesta innostunut, sillä täältä löydät toivottavasti paljon informaatiota ja motivaatiota, sekä urheilun aloittamiseen tai vaikka sitä jo intohimoisesti jo harrastaisit. Suurimalla osalla meistä on omat lempi lajimme, joiden parissa viihdymme, aika vierähtää kuin siivillä ja kunto kohenee kuin huomaamatta. Urheilu ja liikunta ovat aina hyviä harrastuksia terveyden kannalta ja kun oma laji löytyy, saattaa se seurata mukana läpi elämän. Mukavaa, että olet löytänyt blogimme pariin, toivottavasti kerrot mielipiteesi kirjoituksistamme ja jaat myös omat kokemuksesi aiheesta. Tervetuloa mukaan!

Viimeisimmät julkaisut

13 February 2024
Sähköpyörässä on moottori avustamassa polkemista. Moottori on usein akkukäyttöinen ja auttaa pyöräilijää liikkumaan pidempiä matkoja tai voittamaan va

13 July 2023
Kun kulkureitin varrelle osuu kaunis ja viihtyisä terassi, se vangitsee katseen ja houkuttelee pysähtymään hetkeksi nauttimaan virvoittavan juoman, ka

3 April 2023
Ampuminen on hyvä harrastus, mutta sen harrastamiseen liittyy paljon opeteltavaa sekä aseen toiminnasta ja käsittelystä, mutta myös turvallisuus säänn

tag