Snooker on yksi biljardin muodoista

Biljardilla on monta erilaista pelimuotoa, kuten esimerkiksi snooker ja pool. Niitä kaikkia pelataan erilaisilla säännöillä ja myös välineissä on eroja. Suurin ero näiden eri pelien välillä on niissä käytettävien pallojen lukumäärässä. Mukavaa, että olet löytänyt blogin pariin. Tämänkertaisen kirjoituksen aiheena on snooker ja erilaiset biljardipelit. Tervetuloa mukaan ja toivottavasti löydät kirjoituksesta hyödyllisiä vinkkejä aiheesta.

Eroja snookerin, biljardin ja poolin välillä

Yksi suurimmista eroavaisuuksista snookerin, biljardin ja poolin välillä on pallojen lukumäärä. Snookeria pelataan 22 pallolla, joista valkoinen on niin sanottu lyöntipallo, jonka avulla muita palloja pyritään pussittamaan. Valkoisen lyöntipallon lisäksi pelissä olevat pallot ovat keltainen, ruskea, sininen, pinkki, musta ja vihreä, joilla kaikilla on eri pistearvot. Biljardia pelataan kolmella pallolla, jotka ovat valkoinen, keltainen ja punainen. Pooliin kuuluu erilaisia pelejä, joista tunnetuimmat ovat 8–pallo, 9-pallo, straight pool ja 10-pallo. Pallojen koko vaihtelee myös jonkin verran näiden pelien välillä, kuten myös pöytien koko. Jokaisessa pelissä on erilaiset säännöt ja variaatiot. Seuraavassa luvussa käsittelemme tarkemmin snookerin sääntöjä.

Snookerin säännöt

Pelin alussa kaikki pallot asetetaan niiden omille paikoilleen. Pöydän pitkittäiselle keskiviivalle on merkitty neljä pistettä, joihin asetetaan musta, sininen, keltainen ja vaaleanpunainen pallo. Vihreä ja keltainen pallo asetetaan D-alueelle, joka on puoliympyränmuotoinen kaari. Snookerissa kerätään pisteitä pussittamalla vuorotellen punaisia ja väripalloja, niin kauan, kun punaisia palloja on pöydällä jäljellä. Myös muut väripallot asetetaan takaisin pöydälle niin kauan, kun punaisia palloja on jäljellä. Punaisia palloja ei aseteta pöydälle takaisin niiden pussituksen jälkeen. Kun kaikki punaiset pallot on pussitettu, on vuorossa värilliset pallot, jotka pussitetaan arvojärjestyksessä pienemmästä suurimpaan. Punainen pallo on 1 pisteen arvoinen, keltainen 2, vihreä 3, ruskea 4, sininen 5, pinkki, 6 ja musta 7 pistettä. Pelin voittaja on eniten pisteitä kerännyt pelaaja. Yhdellä lyöntivuorolla voi kerätä maksimissaan 147 pistettä. Snookerin taktisena keinona on pyrkiä asettamaan lyöntipallo sellaiseen asemaan, jossa sillä ei voi osua yhteenkään kohdepalloon muuten kuin yhden tai useamman vallin kautta. Mahdollisuuksia kokeilla ja harjoittaa omia snooker taitojaan tarjoaa esimerkiksi Groovetown Jack Bar & Billiard.

minusta

Blogi urheilusta ja vapaa-ajan harrastuksista

Oletko innokas urheilija ja harrastat mielelläsi vapaa-ajallasi erilaisia urheilulajeja? Jos vastasit kyllä, siinä tapauksessa olet löytänyt juuri oikean blogin pariin, koska me myös! Liity toki seuraamme, vaikka olisit vasta aiheesta innostunut, sillä täältä löydät toivottavasti paljon informaatiota ja motivaatiota, sekä urheilun aloittamiseen tai vaikka sitä jo intohimoisesti jo harrastaisit. Suurimalla osalla meistä on omat lempi lajimme, joiden parissa viihdymme, aika vierähtää kuin siivillä ja kunto kohenee kuin huomaamatta. Urheilu ja liikunta ovat aina hyviä harrastuksia terveyden kannalta ja kun oma laji löytyy, saattaa se seurata mukana läpi elämän. Mukavaa, että olet löytänyt blogimme pariin, toivottavasti kerrot mielipiteesi kirjoituksistamme ja jaat myös omat kokemuksesi aiheesta. Tervetuloa mukaan!

Viimeisimmät julkaisut

24 March 2022
Biljardilla on monta erilaista pelimuotoa, kuten esimerkiksi snooker ja pool. Niitä kaikkia pelataan erilaisilla säännöillä ja myös välineissä on eroj

24 February 2022
Perinteisen polkupyörän ja sähköpyörän huolto on tärkeää tehdä säännöllisesti, koska se sekä pidentää niiden käyttöikää että lisää niiden toimintavarm

24 January 2022
Kun darts kärpänen on päässyt puraisemaan ja tekisi mieli sijoittaa omiin välineisiin, kannattaa niiden valinnassa käyttää harkintaa. Darts tikkoja on

tag