Perinteisen polkupyörän ja sähköpyörän huolto kannattaa tehdä säännöllisesti


Perinteisen polkupyörän ja sähköpyörän huolto on tärkeää tehdä säännöllisesti, koska se sekä pidentää niiden käyttöikää että lisää niiden toimintavarmuutta ja turvallisuutta. Tervetuloa pyöräily aiheisen blogin pariin. Tällä kertaa aiheenamme on sekä perinteisen polkupyörän että sähköpyörän huolto ja kunnossapito ja se, minkälaisia toimenpiteitä kannattaa tehdä ja kuinka usein. Toivottavasti löydät blogista hyviä vinkkejä kaikesta pyöräilyyn liittyvästä.

Polkupyörä kannattaa huoltaa keväisin

Polkupyörä kannattaa huoltaa keväisin ja jos on tarvetta suuremmalle huollolle tai korjaukselle, kannattaa pyörä viedä ammattimaiseen pyörähuoltoon, kuten Star-Velos. Sähköpyörä ei vaadi muuten sen suurempaa huoltoa kuin perinteinenkään pyörä, mutta on tärkeää pitää myös sen akusta hyvää huolta. Keväisen huollon ja puhdistuksen voi sähköpyörällekin tehdä itse, mutta sähköisen avustusjärjestelmän huolto on aina hyvä antaa ammattimaisen pyörämekaanikon hoidettavaksi. Monet meistä ajavat nykyään pyörällä ympäri vuoden ja taittavat sillä esimerkiksi työmatkat. Jos pyörää taas ei halua käyttää talvisin, kannattaa sitä säilyttää sisävarastossa tai ulkona säilytettäessä katoksen alla. Vaikka pyörällä ajaisi läpi talven, kannattaa sille siltikin tehdä keväällä huolto ja tarkistus.

Vinkkejä pyörän keväthuoltoon

Talven jälkeen ensimmäiseksi tarkistettavia asioita ovat renkaat, ketjut ja jarrut. Jos pyörässä ei ilmene suurempaa korjaustarvetta, kannattaa ensimmäiseksi pumpata renkaisiin ilmaa ja tarkistaa niiden ilmanpaineet. Rengaspaineet voi tarkistaa joko jalkapumpulla tai huoltoasemalla. Tarvittava rengaspaine riippuu siitä, missä olosuhteissa pyörällä ajetaan. Kaupungissa ajettaessa käytetään yleensä 2.5 – 4 barin paineita, maantiellä 4 – 6 baria ja maastossa 2,2 baria on ideaali paine. Ketjut vaativat yleensä talven jälkeen voitelua, vaikka ne eivät pitäisikään kitisevää ääntä. Ketjut kannattaa puhdistaa huolellisesti ennen niiden voitelua ja myös ketjuöljyn levityksen jälkeen, koska ylimääräinen öljy ketjujen pinnassa kerää niihin lisää likaa. Jarrujen toimivuus kannattaa tarkistaa pihalla tai muussa rauhallisessa paikassa ennen liikenteen sekaan sukeltamista. Jarrujen täytyy pystyä pysäyttämään pyörä nopeasti tarpeen mukaan. Jarrukahvan ei kuulu painua ohjaustankoon asti kiinni, koska silloin sillä ei pysty nopeaan jarrutukseen. Jarruista kannattaa myös tarkistaa jarruvaijeri, joka ei saa olla kulunut tai rispaantunut, koska silloin se saattaa katketa ratkaisevalla hetkellä. Jarrupaloissa tulee myös olla tarpeeksi kulutuspintaa. Pyörän ja sähköpyörän voi myös aina viedä ammattimaiseen pyörähuoltoon.

 

minusta

Blogi urheilusta ja vapaa-ajan harrastuksista

Oletko innokas urheilija ja harrastat mielelläsi vapaa-ajallasi erilaisia urheilulajeja? Jos vastasit kyllä, siinä tapauksessa olet löytänyt juuri oikean blogin pariin, koska me myös! Liity toki seuraamme, vaikka olisit vasta aiheesta innostunut, sillä täältä löydät toivottavasti paljon informaatiota ja motivaatiota, sekä urheilun aloittamiseen tai vaikka sitä jo intohimoisesti jo harrastaisit. Suurimalla osalla meistä on omat lempi lajimme, joiden parissa viihdymme, aika vierähtää kuin siivillä ja kunto kohenee kuin huomaamatta. Urheilu ja liikunta ovat aina hyviä harrastuksia terveyden kannalta ja kun oma laji löytyy, saattaa se seurata mukana läpi elämän. Mukavaa, että olet löytänyt blogimme pariin, toivottavasti kerrot mielipiteesi kirjoituksistamme ja jaat myös omat kokemuksesi aiheesta. Tervetuloa mukaan!

Viimeisimmät julkaisut

24 March 2022
Biljardilla on monta erilaista pelimuotoa, kuten esimerkiksi snooker ja pool. Niitä kaikkia pelataan erilaisilla säännöillä ja myös välineissä on eroj

24 February 2022
Perinteisen polkupyörän ja sähköpyörän huolto on tärkeää tehdä säännöllisesti, koska se sekä pidentää niiden käyttöikää että lisää niiden toimintavarm

24 January 2022
Kun darts kärpänen on päässyt puraisemaan ja tekisi mieli sijoittaa omiin välineisiin, kannattaa niiden valinnassa käyttää harkintaa. Darts tikkoja on

tag