Darts tikat valitaan oman heittotyylin mukaan

Kun darts kärpänen on päässyt puraisemaan ja tekisi mieli sijoittaa omiin välineisiin, kannattaa niiden valinnassa käyttää harkintaa. Darts tikkoja on olemassa paljon erilaisia ja oikeanlaisen tikan valinnalla on suuri vaikutus siihen, että se istuu hyvin käteen, parantaa tarkkuutta ja tukee omaa heittotyyliä ja otetta. Tervetuloa tämänkertaisen kirjoituksen pariin, jossa käsittelemme dartsissa käytettävien välineiden valintaa ja annamme vinkkejä, miten valita juuri itselle sopivat välineet, mutta pysyä kuitenkin kohtuullisessa budjetissa.

Miten valitsen itselleni sopivat darts välineet

Kuten jokaisessa muussakin urheilulajissa, välineillä on yleensä merkitystä monestakin syystä. Oikeanlaiset välineet ovat sopivat sekä kooltaan että istuvuudeltaan ja niillä tekeminen on miellyttävää ja johtaa parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Yleensä ei tarvitse kuitenkaan ostaa kaikista kalleimpia merkkituotteita, mutta laatua kannattaa harkita myös kestävyyden kannalta ja halvimmat välineet harvoin ovat ne kaikista laadukkaimmista materiaaleista valmistetut. Monelle harrastajalle kultaisen keskitien valinta onkin yleensä kaikista järkevin vaihtoehto.

Miten valitsen sopivan darts taulun

Darts taulut valmistetaan yleensä hamppukuidusta, joka puristetaan muotoon ja liimataan kiinni vanerista valmistettuun takalevyyn, jossa on metallikehys. Tämän jälkeen pinta hiotaan tasaiseksi ja siihen painetaan silkkipainolla sektorit ja musteen kuivuttua kiinnitetään sektorien välissä olevat raudat. Darts taulun valinta on siis suhteellisen yksinkertainen prosessi, jossa valinta tehdään yleensä erilaisten harrastus- ja ammattilaistaulujen välillä. Kestävimmät taulut ovat yleensä kalliimmassa hintaluokassa, joten taulu kannattaa valita sen mukaan, miten aktiivisesti sitä tulee käyttämään.

Miten valitsen sopivimmat darts tikat

Itselle sopivimmat darts tikat kannattaa yleisimmin valita vasta noin vuoden pelattuaan, koska vasta sen jälkeen pystyy arvioimaan parhaiten omaan tyyliinsä sopivat tikat ja pystyy välttämään virheostoksia. Tärkein osa darts tikassa on sen varsi, jonka valintaan vaikuttavat esimerkiksi, mistä kohtaa vartta pidät kiinni, joka vaikuttaa siihen, minkälaisella painotuksella se kannattaa valita. Varsia on olemassa etu-, keski-, ja takapainotteisia. Valitessa tikkoja, kannattaakin kokeilla kaikkia vaihtoehtoja ennen lopullisen valinnan tekemistä. Varsissa on myöskin erilainen pito, ja toiset tykkäävät karkeammista ja pitävimmistä varsista ja toiset taas suosivat sileämpää vartta. Tikoissa käytetty materiaali vaikuttaa sen hintaan. Kalliimmissa tikoissa on suurin prosenttiosuus volframia ja halvimmat ovat valmistettu messingistä. Oikeiden välineiden valinnassa tärkeää on sekä kokemus ja erilaisten vaihtoehtojen kokeilemine mahdollisuuksien mukaan. Apua oikeanlaisten välineiden valintaan tarjoaa esimerkiksi Suomen Biljardimyynti Oy.

minusta

Blogi urheilusta ja vapaa-ajan harrastuksista

Oletko innokas urheilija ja harrastat mielelläsi vapaa-ajallasi erilaisia urheilulajeja? Jos vastasit kyllä, siinä tapauksessa olet löytänyt juuri oikean blogin pariin, koska me myös! Liity toki seuraamme, vaikka olisit vasta aiheesta innostunut, sillä täältä löydät toivottavasti paljon informaatiota ja motivaatiota, sekä urheilun aloittamiseen tai vaikka sitä jo intohimoisesti jo harrastaisit. Suurimalla osalla meistä on omat lempi lajimme, joiden parissa viihdymme, aika vierähtää kuin siivillä ja kunto kohenee kuin huomaamatta. Urheilu ja liikunta ovat aina hyviä harrastuksia terveyden kannalta ja kun oma laji löytyy, saattaa se seurata mukana läpi elämän. Mukavaa, että olet löytänyt blogimme pariin, toivottavasti kerrot mielipiteesi kirjoituksistamme ja jaat myös omat kokemuksesi aiheesta. Tervetuloa mukaan!

Viimeisimmät julkaisut

24 March 2022
Biljardilla on monta erilaista pelimuotoa, kuten esimerkiksi snooker ja pool. Niitä kaikkia pelataan erilaisilla säännöillä ja myös välineissä on eroj

24 February 2022
Perinteisen polkupyörän ja sähköpyörän huolto on tärkeää tehdä säännöllisesti, koska se sekä pidentää niiden käyttöikää että lisää niiden toimintavarm

24 January 2022
Kun darts kärpänen on päässyt puraisemaan ja tekisi mieli sijoittaa omiin välineisiin, kannattaa niiden valinnassa käyttää harkintaa. Darts tikkoja on

tag